Met de juiste kennis, ervaring en een goed hart voor mens en dier…...
Bereiken we succeservaringen, vol vertrouwen en plezier.

More Website Templates @ TemplateMonster.com. May 21, 2012!

Wie zijn wij?

Sinds mijn 8ste heb ik een passie voor paarden en ben ik zelden een dag zonder ze geweest. Zoals zo veel mensen doen, ben ook ik begonnen met paardrijden op een manege. 2 jaar later kwam ik in contact met een man die zijn hele leven alleen aan paarden heeft gewijd. Er ontstond een bijzonder nauwe vriendschap tussen een oude man en een jonge meid… Sef Diels heeft al zijn kennis en ervaring aan mij overgedragen, een wijsheid die men niet uit de boeken kan halen. Met veel vreugde en dankbaarheid ben ik zodoende de trotse eigenaar geworden van een lieve Haflinger. Uiteindelijk heeft hij 2 maatjes erbij gekregen en werd mijn team versterkt met een Shetlander en een KWPN-merrie.

 

 

 

 

Opleiding en ervaring:

Naast de omgang met paarden ben ik een zorgzaam persoon die graag iets voor anderen wilt betekenen. Zodoende ben ik op 16 jarige leeftijd gestart met werken&leren in de gehandicaptenzorg; St. Aanna - Koraalgroep en heb ik het diploma behaald voor Sociaal pedagogisch werkster.

Na 9 jaar als groepsbegeleidster gewerkt te hebben, was ik op zoek naar nieuwe uitdagingen en een goede balans tussen werk en privé. Dit heeft ertoe geleid dat ik nu als ZZP’er zorg verleen aan mensen van jong tot oud.

 

Gezien mijn opvallende interesse voor het paardengedrag ben ik op mijn 20ste de HBO-opleiding tot paardengedragstherapeute bij Tinley gaan volgen. Naast deze brede opleiding heb ik 3 jaar praktijkervaring opgedaan met ‘probleempaarden’ en het beleren van jonge paarden. Hierdoor heb ik veel kennis opgedaan om probleemgedrag te analyseren en te behandelen. Het werken als coach en gediplomeerd paardengedragstherapeute geeft me een grote voldoening… Ik vind het een dankbare uitdaging om de paarden te helpen en de eigenaar/verzorger naar het gewenste doel te coachen. Gedragstherapie is voor mij een openbaring in mijn omgang met paarden en andere dieren. Ik vind het ongeloofelijk geweldig om te weten en telkens te ervaren hoe snel het gedrag kan veranderen en ons handelen of creëren dus echt de sleutel hiertoe is.

 

Gezien geen enkel andere discipline gespecialiseerd is in het paardengedrag, is het werk van een coach en gedragstherapeut een onmisbare schakel in het netwerk van de paardenwereld. Met volle overtuiging werk ik indien nodig dan ook samen met deskundigen uit andere disciplines. Te denken valt aan een paardenarts, tandarts, zadelpasser (uitsluitend van msfc), voedingsdeskundige, biomechanicatherapeuten en medegedragstherapeuten.

 

Naast deze opleidingen heb ik cursussen gevolgd op het gebied van paardengedrag en beweging, therapeutisch inzetten van dieren en zorggerelateerde doeleinden. Tevens ben ik in landen als Zuid-Africa, Mexico en Istanbul actief geweest als vrijwilligster om o.a. verstoten of verwaarloosde dieren (paarden, ezels en huisdieren) op te vangen en/of te verzorgen. Daarnaast was het een belangrijke en mooie ervaring om aan de lokale bevolking educatie te geven, met als doel de zorg en de sympathie voor deze dieren te verbeteren.

Tegenwoordig maak ik met veel plezier deel uit van het vrijwilligersteam van de Dierenambulance Midden-Limburg.


Mijn voortdurende nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ik zal blijven leren en steeds op zoek blijf naar nieuwe kennis en ervaring.

 

Met vriendelijke groet, Valerie Reinartz & ‘t paardenteam.”